Експортні котирування на українську кукурудзу відновилися

На початку поточного тижня спостерігалося падіння експортних котирувань на українську кукурудзу. Зараз же рівень відновився. Фактором підтримки стало зростання біржових котирувань через закупівлі Китаєм великої партії американського зерна.

«Цінові пропозиції щодо постачання української кукурудзи в лютому-березні повернулися до рівня $268-270 за тонну FOB, тоді як ціни попиту знаходяться на рівні $261-263 за тонну. Експортні котирування на базисі СРТ-Одеса зрівнялися з минулим тижнем після просідання до $240-245 за тонну», – пояснили аналітики Refinitiv Agriculture.

Опитані Refinitiv оператори українського ринку вважають, що ринок буде відновлюватися після падіння. Фактором впливу на українському ринку залишається обмеження на експорт кукурудзи з України в 2020/21 МР на рівні 24 млн т, хоча, як пишуть аналітики, даний обсяг є досить комфортним для ринку.

«Високі цінові пропозиції залишаються причиною низької привабливості української кукурудзи на світовому ринку. Українська кукурудза поки не конкурентна», – підкреслюють трейдери.