Для України відкрито 12 нових ринків для експорту

В минулому році Україна відкрила 12 нових ринків, погодила 35 експортних сертифікатів та пройшла 2 аудити ЄС за системою оцінки державного контролю за виробництвом рибних продуктів, м’яса птиці та продуктів з нього.

За словами голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Владислави Магалецької, упродовж 2020 року велась активна робота з відкриття 100 нових ринків на шести континентах.

«Мова йде як про традиційних зовнішньоекономічних партнерів України – ЕС, Китай, США, Індію, так і про менш освоєних українськими експортерами ринках – Мексики, Австралії, Бразилії, Анголи і так далі», – зазначила Владислава Магалецька.

У 2020 році було підготовлено до підписання і отримано дозвіл Кабінету міністрів України на підписання Угоди між Госпродпотребслужбой і Міністерством сільського господарства, лісництва та водних ресурсів Республіки Північна Македонія про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин.

«Сьогодні триває робота з міжнародними партнерами по розширенню збуту різних товарних позицій, серед яких продукція птахівництва, жива велика і дрібна рогата худоба, яловичина і свинина, молоко і молочні продукти, мед, яблука, лохина і черешня, горох і квасоля, цибуля, пшеничне борошно, риба і рибопродукти, репродуктивний матеріал », – повідомляє відомство.