Причини падіння цін на пшеницю. Думка експертів.

Ціни на пшеницю в глибоководних портах України опустилися до показників вересня 2020 року. Такі висновки зробили фахівці ІА «АПК-Інформ».
За словами керівника відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анни Танскої, такий стрибок викликаний тривалим і стрімким здешевленням пшениці на базисі FOB на тлі аналогічної динаміки на російському ринку, сприятливих погодних умов в ключових країнах-виробниках пшениці (у тому числі Причорномор’я і ЄС ), а також перспектив високого світового виробництва зернових.
Під впливом цих факторів ціни трейдерів на пшеницю 2 класу і фуражу до 7 квітня знизилися до 6800-7300 і 6650-7150 грн / т CPT-порт, що можна порівняти з показниками середини вересня.
«Не дивлячись на значне здешевлення української пшениці, істотного збільшення інтересу імпортерів до її закупівель поки не спостерігається. Багато з них очікують подальшого зниження цін або переключилися на зерно майбутнього врожаю. Втім, за результатами єгипетського тендера на імпорт пшениці врожаю-2021 причорноморська зернова виявилася дуже конкурентоспроможною. Проте, досить низький рівень цін посилив тиск на ринки», – підсумувала А.Танська.