Понад $ 54 млн за бортом з початку 2021 року

Більше 1 000 контейнерів пішло під воду з початку поточного року – це рекордний показник за останні сім років. Такі дані опублікував Bloomberg.

За словами експерта, є кілька причин таких втрат, серед яких погода і збільшення місткості контейнеровозів. Ситуація ускладнилася і через вибухового зростання обсягів електронної торгівлі під час пандемії.

На думку експертів, сама швидкість доставки створює небезпечні умови, які, в деяких випадках призводять до аварії. Варто відзначити, що до такої ситуації призводять неправильне закріплення контейнерів, зменшення екіпажу і дії капітанів, що не ухиляються від шторму, аби заощадити паливо, оскільки стикаються з тиском з боку фрахтувальників.

«Майже всі інциденти з втратою контейнерів в минулому році відбулися в Тихому океані – в регіоні з найінтенсивнішим трафіком і несприятливими погодними умовами. Зростання трафіку з Китаю в США минулої зими співпав з найсильнішими з 1948 року вітрами над північною частиною Тихого океану, а це означає неспокійне море та великі хвилі», – коментує головний метеоролог The Weather Company Тодд Кроуфорд.

Згідно з даними Britannia P&I, щорічно відвантажується 226 млн контейнерів, тому втрата 1 тис. або більше може здатися краплею в морі. У той же час, відзначає страховий клуб, це майже 60% вартості всіх інцидентів з контейнерами.