Україна і Китай. Підсумки зустрічі

Україна зацікавлена ​​в розширенні товарних позицій і нарощуванні торговельних поставок до Китаю

Ця теза прозвучала на зустрічі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тараса Качки та Надзвичайного і Повноважного Посла Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном.

«Китай є ключовим торговим партнером України в Азіатському регіоні. За результатами 2020 року товарообіг між нашими країнами зріс на 20,5% до $15,4 млрд, з яких експорт збільшився в два рази – до $7,1 млрд. Половина українського експорту в Китай становить аграрна продукція та ми зацікавлені в подальшому нарощуванні торгових поставок і розширення товарних позицій», – зазначив чиновник.

Також, сторони обговорили подальшу співпрацю в сферах торгівлі, інвестицій і сільського господарства. Особливу увагу було приділено актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на китайський ринок.

У Міністерстві уточнили, що в січні-лютому 2021 року товарообіг між Україною і Китаєм склав $2,5 млрд (+ 18,4%). Експорт – $ 1,1 млрд (+ 43,8%). Імпорт – $ 1,4 млрд (+ 4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту в Китай склала 53,1% ($ 579,8 млн).