Одеський порт встановив абсолютний рекорд

2171 автомобіль з комерційними вантажами на в’їзд і 2140 на виїзд. Саме таку кількість автоодиниць вдалось оформити службі транспортування і супроводження вантажів Одеського морського порту за добу.

У прес-службі заявили, що подолання двохтисячного кордону добової обробки вантажного автотранспорту є абсолютним рекордом за всю історію порту.

«Рекордного показника вдалося досягти завдяки впровадженню в минулому році системи« тайм-слотування» часу запуску автомобілів, які заїжджають в порт за контейнерами з імпортними вантажами. Ми бачимо, що завдяки рівномірному впровадженню транспорту протягом доби ми обслуговуємо рекордну кількість автомобілів без затримок, без накопичення вантажівок на прилеглих до порту вулицях і без обмежень запуску транспорту на термінали», – зазначив керівник адміністрації Одеського порту Максим Лапай.

Восени минулого року Одеський порт почав експлуатацію онлайн-додатку «Тайм-слот», яке дозволяє клієнтам завчасно планувати час прибуття і гарантованого запуску автомобілів з комерційними вантажами через КПП порту шляхом бронювання секторів часу. Завдяки цій новації вдалося розподілити весь потік транспорту рівномірно протягом доби, і таким чином позбутися ситуацій пікових навантажень, коли хвилеподібний потік автоконтейнеровозів утворював затори не тільки перед КПП порту, але і на прилеглих до порту міських вулицях і безпосередньо на територіях контейнерних терміналів.

У січні 2021 року інформацію про кількість вільних заявок для заїзду в Одеський морський порт за конкретних секторів часу протягом доби, а також про термінали і режимах проходження вантажу доступна безпосередньо в точці оформлення заїзду.