Президент підписав закон про агростахування

Сьогодні Володимир Зеленський підписав Закон № ї601-IX “Про внесення змін в деякі закони України щодо вдосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державної підтримки.”

У короткі терміни ми виконали обіцяне разом з комітетом агрополітики та народними депутатами! Цей критично важливий інструмент дозволить нам підтримати агросектор покриттям ризиків. В умовах великої волатильності погодних факторів, відтепер держава гарантує аграріям стабільний дохід незалежно від зовнішніх обставин. Нарешті ці механізми ми зможемо втілювати в життя », – зазначив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Документ також визначає страхові продукти, ризики і випадки страхування з державною підтримкою. Розмір часткового відшкодування аграріям страхових платежів встановлено на рівні до 60%.

Закон №1601-IX вносить зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування агропродукції на 0,5 процентних пункту. Ці кошти в подальшому спрямовуватиметься на підтримку страхування сільгосппродукції.