Обмежений пропуск вантажів на казахстансько-китайському кордоні

В середині минулого місяця китайська сторона (на станції Алашанькоу (КНР)) обмежила прийом / відправлення поїздів з Казахстану, дозволивши прийом лише контейнерних поїздів і транзитних вантажів, які проходять по коридору Китай-Європа-Китай.

Причиною таких подій, як повідомили в прес-службі АТ НК «Казахстан Темір Жоли» стало виявлення нових випадків Covid-19.

«Близько 1400 зерновозів і 300 критих вагонів чекають на прийом на кордоні з сусідньою країною. АТ «НК« ҚТЖ»попросило до 1 жовтня вжити і вивантажити зернові вантажі, а також розглянути в щоденному плані обміну поїздів прийом одного поїзда з зерновими вантажами. У свою чергу, китайська сторона зазначила, що через реконструкцію шляху на станції Алашанькоу вивантаження навалочних зерна неможлива», – йдеться у повідомленні.

У профільному департаменті повідомляють, що в ситуації, що склалася МІІР РК спільно з АТ «НК КТЖ» вживає всі необхідны заходи для вирішення цього питання, а саме: перенаправлення 80% вантажів на станцію Алтинколь-Хоргос; збільшення частки контейнерних вантажів; – проведення щотижневих зустрічей на рівні керівництва АТ «НК« КТЖ »і Урумчійской залізниці і щоденні наради на рівні начальників прикордонних станцій.

«За підсумками переговорів, керівництво Урумчійскої залізниці запевнило, що якщо обмеження знімуть, УЖД готове перейти в штатний режим роботи», – додали в прес-службі.